Cauta

Bebelusul meu are 5 luni si o saptamana. Cu ce sa incep diversificarea si care sunt fructele bune pentru suc?

Tabeica Alexandra a intrebat pe 19.02.2012

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Pe langa sucul de morcov, de mar, si citriceA cu care cred ca s-a obisnuit deja de la 3-4 luni, procedati conform sfaturilor acordate deja de catreA prietenele mamici.

Auras77
a raspuns acum 8 ani

De obicei, e bine sa-i dai fructele din sezonul respectiv, spre exemplu vara nu e bine sa dam bebelusilor suc de portocala sau banana. Cel mai bine acum este sa incepi cu sucul de portocala prima zi 5 ml, a doua zi 10 ml pana la 50 - 60 ml dimimeata la ora 10; apoi suc de morcov si la fel incepi cu 5 ml si suc de mar. De banana am inteles de la medici ca parerile sunt impartite, mai bine dupa varsta de 1 an.

mami_fericita
a raspuns acum 8 ani

Suc de mar intai, combinat zeama de la portocala sau cateva picaturele de lamaie, ambele sunt bogate in vit C, pere sau piersici, suc de la strugure, morcov, dar nu exagera cu el constipa, banana (pe la 7 luni nu 1 an, eu cam asa i-am dat) nu capsuni sunt alergene ca zmerua, mura etc tot ce contine multe seminte si pot fi alergene plus ca le gasesti rar in sezonul rece, trepat poti adauga si pulpa fructelor, supele si legume pasate (cartof, morcov, ardei), 6 - 7 luni iaurtele combinate cu frunte (facut in casa nu din comert) sau combinat cu putina mamaliguta (iarasi cu mamaliguta nu exagera dai putina este greu digerabila) ousor (cate un sfert de galbenus pe saptamana) ficatei de pasare fierti si carnita de pui si peste (pestele fiert sau la cuptor fara mirodenii, fara oase si nu pangasus) brocoli, fasole verde (nu uscata) dovlecel. Toate acestea si multe altele care poate acum imi scapa le adaugi in alimentatia micutului bebelus treptat si in functie de toleranta digestiva a acestuia. Iti mai recomand si o brosura cu diversificarea alimentatiei bebelusului pentru un randament si o corecta diversificare a alimentatiei fara gres. Succes!

Vezi intrebari din: