Cauta

Bebelusa mea are 6 luni si 9900 gr! Unde gresesc?

miruna a intrebat pe 14.07.2013

Fetita mea are 6 luni si 4 zile si 9900gr! Nu stiu unde gresesc de ia asa mult in greutate! S-a nascut avand 3500 g si 51 cm si sincer acum nu stiu cat mai are exact in lungime, insa la 5 luni avea 72 cm. Am inceput diversificarea la 4 luni si merge foarte bine, caci ea este o mancacioasa si nu avem probleme, insa nu stiu de ce continua sa ia asa mult in greutate chiar daca am inceput diversificarea si ma asteptam sa puna mai putin de acum. Mananca 3 biberoane de 180 ml pe zi plus 3 mese. Ultima masa este la 8 seara (biberon) si pana dimineata nu mananca - asa am procedat de la 4 luni. la 2 luni ultima masa o dadeam la 23 si mai apoi la 4 luni i-am scos-o si pe aceasta si manca doar la 8 seara pana dimineata la 7 pauza. Mereu a mancat la program si niciodata mai devreme de 4 ore intre biberoane.

Solide mananca asa acum la 6 luni:
dimineata: 50 iaurt + 50 piure de fructe, pranz: 100 g supa de pui cu legume si cina: legume cu branzica sau galbenus (foarte putin dintr-un galbenus) tot maxim 100 g per total caci eu ii cantaresc mancarea.

Nu stiu ce fac gresit! Nu folosesc cereale si n-am folosit niciodata, nu zahar nu sare deloc fainoase. Ce ma sfatuiti? Mersi anticipat.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Data fiind greutatea de la nastere, la varsta de 6 luni ar trebui sa aiba 8000 gr. Din ceea ce ati precizat remarc faptul ca primeste lapte praf. De regula, copiii care primesc formula de lapte praf au un ritm de crestere mai alert decat cei alaptati la san.

La aceasta varsta ar trebui sa aiba doar 5 mese/zi, dintre care 2 mese de lapte si 3 de alimente, astfel reduceti-i numar de mese de lapte de 2, pastrand cantitatea (180-200ml).

Va trebui sa-i introduceti pana la varsta de 7 luni si fainos cu gluten in alimentatie.

Astfel va avea 5 mese: 2xlapte praf 180-200ml; 1xsupa delume cu 50g carne mixata; 1xiaurt+fructe; 1xorez + branza de vaci;

Respectati aceste indicatii si nu va faceti griji deoarece copiii alimentati artificial dupa varsta de 1 an, cand incep sa faca mai multa activitate fizica, vor avea o greutate asemanatoare cu cei alaptati la san.

miruna
a raspuns acum 7 ani

Va multumesc din suflet!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/