Cauta

Bebelus cu macroglosie 4 luni de viata.

constantin loredana a intrebat pe 04.06.2014

Dupa zeci de investigatii, medici orl-listi, neurolog, pediatri, chirurgi buco maxilo faciali, nu stiu ce sa inteleg bebelusul meu are sau nu are macroglosie?

Examene orl normale, un pediatru a zis ca bebele nu are pentru ca doarme cu gurita inchisa, unu ca ar avea, la neurologie a spus ca este o particularitate a lui de a sta cu limbuta afara, toate analizele iesindu-i bine, eeg, analize sange, ecg trasfontalenara, chirurgi au spus ca are o limbuta dezvoltata armonios, un copilas care tine o suzeta, manca si respira foarte bine, gangane este foarte voinic, vanjos si dorme cu gurita inchisa, dar care sta in timpul zilei numai cu limbuta afara poate avea macroglosie?

Ni s-a spus sa asteptam sa cresca copilul, daca copilul creste si limbuta ramane tot in afara se intervine chirurgical?

Va multumes din suflet.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Concluziile medicilor de specialitati diferite, care au investigat bebele sunt favorabile starii de sanatate a copilului, asa dupa cum vi le-a comunicat si dvs.

Daca nu au suspicionat nimic congenital, trebuie sa urmati sfatul lor, caci obiceiul bebelui de a sta, numai pe perioada de veghe cu limba afara, nu inseamna ca are limba marita in volum ( macroglosie ).

Acest obicei va dispare pe parcurs.

Nu se va pune in nicun caz problema de operatie a limbii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/