Cauta

Bebe se trezeste des in timpul noptii

Flory a intrebat pe 15.02.2017

Buna seara,

Am un baietel de 8 luni, care pe timpul zilei doarme cate o jumatate de ora in 2 reprize, iar pe timpul noptii se trezeste foarte des si se tot maraie.

Daca il las sa doarma in patut doarme putin si trebuie sa il iau langa mine in pat, pentru ca nu mai adoarme. Cum as putea sa il invat sa doarma singur? Pe timpul zilei vrea sa il tin doar in brate. Ce ma sfatuiti?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Cauza principala o constituie faptul ca a fost obisnuit de catre mama iubitoare sa fie luat in brate ori de cate ori se trezeste sau cand doreste sa adoarma.

Trebuie dezvatat. Int-adevar, este mai greu acum dar orice invat are si sun dezvat, mai ales ca are deja varsta de 8 luni.

Ultima masa din zi sa fie mai consistenta pentru ca noaptea sa nu fie flamand (unul din motivele pentru care se trezeste copilul noaptea este sa mai solicite de mancat). De asemenea, bebele trebuie sa aiba patutul lui pentru dormit si obisnuit sa fie in pat dupa fiecare masa si in raport cu programul fix pentru somn.

Daca a mancat si este pus in scutece curate, asezat in patut si lasat acolo sub supraveghere de la distanta( in asociere cu o melodie a unui cantec de leagan in surdina) chiar daca el se framanta sau scanceste, va adormi repede.

Va trebuie rabdare si perseverenta!

kate
a raspuns acum 3 ani

Sunt unii bebelusi care nu vor adormi niciodata singuri, sau daca se va intampla, va fi foarte rar. Fiecare bebelus este diferit.

Daca ai vostri copii au adormit singuri, bucurati-va si nu invinuiti mamele ale caror bebelusi nu adorm singuri pentru faptul ca si-au luat copilul in brate cand acesta lesina de plins. Sunt unii bebelusi care sufera de colici mai tare decat altii, din aceasta cauza nu se pot linisti singuri. Ca rezultat apare si dependenta de luat in brate, doar ca mamele nu au nicio vina.

Bravo mamelor care isi iau copilul in brate si au rabdare! Timpul se scurge repede si nu o sa mai ai asa posibilitate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/