Cauta

Bebe refuza diversificarea. Ce e de facut?

polat_elif1989 a intrebat pe 22.07.2014

Buna ziua. Bebele meu are 6 luni si cateva zile, eu am inceput sa-i dau suc de nere si morcovi de pe la 3 luni si jumatate, apoi piure de fructe, biscuiti cu laptic, pana acum 2 saptamani manca cele scrise mai sus, acum le refuza nu mai mananca nimic in afara de formula, foarte greu il mai pacalesc sa manance banana pisata cu biscuiti, dar bagati in lapte asa ca o pasta ca sa manance, dar mai greu, supa de zarzavat nu mananca carne de pui facuta pasta nu mananca, am incercat sa-i dau si piure de spanac cu cartof, tot nu mananca. Nu stiu ce sa fac cu el, ar trebui sa ma alarmez? Exista vreun tratament pentru cresterea poftei de mancare pentru bebelusi? Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Diversificarea se incepe dupa 4 luni, chiar la 5 luni la cei alimentati artificial si la 6 luni la cei alaptati la san.

Inainte nu, deoarece enzimele din stomac sunt inca insuficiente pentru digestia noilor alimente.

De aceea, aceasta diversificare se incepe lent si progresiv, numai cu o lingurita, numai cu un singur aliment 5-10-15 gr inaintea mesei de lapte ( apoi se completeaza cu lapte ).

Daca refuza la cateva incercari, se renunta pentru o perioada la acest aliment.

Dvs, vad ca ati depasit aceasta perioada, dar ati introdus prea multe preparate, cu care bebele nici nu avut timp sa se obisnuiasca cu unele sau cu altele si le poate refuza pe toate.

Trebuie sa-i acordati o pauza, sa ramana numai la lapte si la cele pe care le accepta, urmand ca treptat sa reluati si cu unele anterioare, in ritm de 2 - 3 ori pe saptamana.

Astfel, apetitul va aparea fara medicamente.

Puteti folosi supele si cremele diluate in biberon, daca nu le accepta momentan cu lingurita.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/