Cauta

Bebe nu are scaun zilnic. E normal?

Duciuc Cristina a intrebat pe 27.04.2017

Bebelusul de 6 luni nu are scaun zilnic. E normal?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Ar fi fost bine sa mentionati si cum si cu ce este alimentat la varsta de 6 luni. Tranzitul intestinal poate fi si la 2 zile (in loc de zilnic), dar puteti sa-l ajutati cu un plus de suc de fructe si chiar de pulpa de fructe pere, prune (in afara de banane). Dintre derivatele laptelui ii dat iaurt nu branza de vaci inca. Cereale poate manca, dar nu fugi de ovaz, care se introduc in alimentatie abia dupa varsta de 1 an (la nevoie). Sanatate!

Ioana93
a raspuns acum 3 ani

Daca ati observat asta dupa ce ati inceput diversificarea, trebuie sa fiti atenta sa nu fie vorba de constipatie. daca are scaune moi, normale, la 4-5 zile sa zicem, nu cred ca ar fi un motiv de ingrijorare. Depinde si daca este alaptat sau este hranit cu formula. Laptele matern este mai usor de digerat, dar daca mananca deja si solide, posibil ca asta sa fie cauza pentru care nu are scaun zilnic, in orice caz, nu este o regula sa aiba zilnic. Cand sunt mai mici au asa des, pe masura ce cresc, se schimba frecventa scaunelor.

In cazul in care credeti ca e vorba de constipatie, incercati sa-i dati mai multa apa, cereale de ovaz, suc de prune sau orice ar fi cu prune am inteles ca nu e bun pentru copiii sub 9 luni.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/