Cauta

Bebe nu are scaun

Oana Muntean a intrebat pe 21.06.2017

Buna seara! Bebele meu de doua saptamani se chinuie sa iasa afara, dar nu plange. Are colici? Este hranit la san, ce alimente pot sa consum?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Bebele dvs, in aceste prime 2-3 saptamani de viata, chiar daca este alimentat natural, este in perioada de adaptare supus la conditiile mediului extern (inclusiv alimentatia si tranzitul intestinal). Alimentatia dvs de asemenea poate actiona in sensul colicilor abdominale.

Pentru colici puteti folosi Colyc Baby, iar alimentatia dvs nu trebuie sa contina alimente indigeste (varza, fasole, mezelur), ci sa fie preponderent formata din alimente proaspete, carne de pasare sau de vita, lactate si fructe inclusiv compoturi. Daca emite scaunul cu greutate, sau este constipat chiar, puteti folosi termometrul la inceput. Puteti reveni cu informatii la nevoie!

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Legat de utilizarea termometrului, cred ca ati citit si vi s-a spus de catre personalul care v-a ajutat la ingrijirea nou-nascutului ca in cazul care bebelusul are semne de constipatie sau se screme greu fara rezultat (cum ati mentionat dvs in intrebarea anterioara), puteti ajuta cu un supozitor cu glicerina pentru bebe, sau chiar cu termometru cu care luati temperatura. Obsevati cand incepe sa se forteze sa elimine fecale consistente si introduceti termometrul in canalul rectal, il mentineti cateva minute, apoi il scoateti si scaunul il urmeaza.

Cu alte cuvinte cu termometrul ajutam sa iasa mai usor materiile fecale prea consistente. Apoi dezinfectati termometrul. Sanatate!

OLESEA
a raspuns acum 3 ani

Cum adica termometrul?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/