Cauta

Bebe de 8 luni cu trei mese pe zi piure de fructe, de legume si lapte cu cereale toate corespunzatoare varstei, refuza orice, mananca doar fructele.

NATA a intrebat pe 25.07.2016

Este alaptat la san, dar este evident ca nu se tine satul atat timp cat are doar o masa normala pe zi acea de fructe, legume si cereale. Poate sa manance maxim 25 de grame si lapte praf refuza, este normal sa aiba o masa pe zi si ce imi recomandati?

Multumesc anticipat!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Bebele dvs in varsta de 8 luni, a inceput corect diversificare alimentatiei, deoarece are deja 3 mese, dar aceste mese sunt formate numai din fructe, legume si lapte cu cereale.

Doua dintre aceste mese pot fi transformate in gustari (dimineata la orele 10:00 - 11:00) si dupa amiaza (intre orele 16:00 - 17:00).

Cea de a 3-a - la pranz trebuie sa fie formata din supa de zarzavat + piureu de legume - cartof si ficat sau carne de pasare, alternativ, incepand de la cantitati mici.

La aceasta varsta trebuia introdus si galbensul de ou. Pana acum s-ar fi obisnuit si cu alte gusturi si preferinte.

Cu rabdare si perseverenta (dar nu fortat) il veti obisnui.

Mai folositi si cantarul sa vedeti ritmul de crestere. Aceasta metoda trebuia folosita inca de la 4 luni cu suc de fructe, la 5 -6 luni cu supa de zarzavat iar de la 6 si 1/2 luni- 7 luni, ficat de pasare, carne de pasare pasierata, galbenus de ou etc

Bebele d-vs in varsta de 8 (daca s-a nascut la termen) ar trebui sa aiba 8,500 Kgr.

Verificati si gingiile!

Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/