Cauta

Bebe constipat.

cristina a intrebat pe 08.04.2014

Buna. Am o fetita de 7 luni si o saptamana - 6,500 si 66cm. Am inceput diversificarea acum 2 luni cu legume. In prezent, are o masa doar fructe (mar, para) dimineata si una de legume la pranz (morcov, ardei, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, rosie) si in rest lapte
(exclusiv de la san).

Marea problema este ca dupa o saptamana de la inceperea diversificarii a inceput sa se constipe. La inceput am lasat-o 2 zile, iar dupa i-am bagat un supozitor si nimic.

I-am dat un sirop laxativ, o ora de plans si impins si si-a revenit. De atunci are 2, 3 zile cu scaun normal si dupa reincepem sa ne chinuim cu supozitoare.

De o saptamana nu vrea sa mai faca decat cu supozitor, scaunul nu este foarte tare. Precizez ca am incercat tot ce stiam i-am dat pruna de 2 ori, ii dau para o data la 2 zile, mar cu suc de portocale, masaj pe burtica.

Am fost azi la pediatru si ia prescris un siropel pe care sa il administrez vreo 3 saptamani. Ce parere aveti? Cum as putea sa o ajut cu alimentatia? Multumesc pentru raspuns.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Pe masura ce cantitatea de lapte scade la 500- 600 ml /zi si este inlocuit cu derivatele, iaurt, treptat si putina smantana, carne si ficat de pasare bine pasate, piureu de legume si fructe pere, prune suc si pulpa, tranzitul se va normaliza.

Pana atunci, supozitoarele cu glicerina pot fi ultilizate de 2-3 ori pe saptamana.

Siropul prescris de catre medic poate fi folosit, dar cu prudenta si observatie sa nu produca diaree ( atunci trebuie intrerupt }.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/