Cauta

Bebe a avut la nastere 3,700kg si 53 cm. In prezent, are 5 luni si jumatate si are 8,900kg, 66cm. E mult? Mananca pe zi 2 mese cu hrana solida.

OANAZID a intrebat pe 30.01.2013

Mentionez ca nu avem un program strict de masa, oricum mananca 3 biberoane a cate 120ml, pe zi , plus doua noaptea. In fiecare zi mananca 2 mese de hrana solida, dupa cum urmeaza: Pregatesc intr -un borcanel de 130g 4 masuri cereale cu apa necesara, si apoi le amestec cu diferite fructe (banane, mere, caise etc). Mananca doua borcanele de 130 gr. pe zi. Credeti ca e prea mult si bebe ia mult in greutate? Va multumesc din suflet si astept sfaturi utile! P.S - in ceea ce priveste legumele nu mananca decat foarte putina supa, nu si legume pasate.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Felicitari, pentru tot si pentru toate rezultatele, mai ales si pentru faptul ca bebele a avut un for fata de semenii nascuti la termen, atat in ceea ce priveste greutatea, cat si talia (inaltimea). Aceasta situatie a contribuit la faptul ca bebele dvs are la aceasta varsta greutatea pe care o au semenii de viata abia la varsta de 10 luni, iar talia corespunde celor de varsta de 8 luni. Probabil si factorul genetic are un rol ( parinti sau bunici bine dezvoltati ). Cred ca trebuie suprimate biberoanele de noapte treptat cate unul, in timp ce masa de seara va fi mai consistenta. Sa nu exagerati cu fainoasele si cerealele.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Nu sunt specialist, dar cred ca e cam grasut. L-ai masurat si cantarit bine? Vorbeste cu pediatrul copilului. Legat de cereale, iti pot spune ca inainte de 6 luni nu se administreaza produse care contin gluten (biscuiti, cereale), decat prematurilor care nu au luat destul in greutate. Poate i-ai introdus cam devreme doua mese solide. Vorbeste si de lapte. Copii care sunt grasuti de mici tind sa aiba probleme cu greutatea toata viata.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/