Cauta

Baietelul meu face 3 luni pe 16 septembrie. Este normal sa ii cada saliva din gurita sa isi roada mainile si mai face cativa pasi'

lacramioara a intrebat pe 07.09.2011

Cand nu il tin sa faca cativa pasi este agitat. A inceput sa isi roada mainile ii cade cam multa saliva din gurita. Este normal?

6 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 9 ani

Faza pregatitoare a debutului eruptiei dentare (de lapte) este insotita si de hipersalivatie ca si de sensibilitate gingivala si chiar subfebrilitati. Cititi cu atentie materialele
(mama si copilul) privind evolutia cresterii si dezvoltari bebelusului. Nimic nu trebuie fortat indiferent de aspectul fizic din primele 5-6 luni.

CarmenCluj
a raspuns acum 9 ani

Cum adica "face cativa pasi" la 3 luni? Ca nu inteleg, de abia pe la 6-7 luni poate sa stea in sezut, daramite sa umble la 3 luni. Sigur nu ai gresit continutul "intrebarii"?

nicoletuta
a raspuns acum 9 ani

Daca ai spus ca are salivatie abundenta si isi roade degetele si daca intradevar are 3 luni, atunci poate fi de la dintisori. Ii iese vreun dinte, dar ce sa-ti spun despre pasi? Vrei sa-l nenorocesti? Ii distrugi coloana! Abia pe la 5-6 luni are voie si poate sa stea in fundulet. Multa sanatate!

mamiMatei
a raspuns acum 9 ani

Este posibil sa-i iasa dintisorii! Cat despre "mai face cativa pasi", nu-mi vine sa cred ce citesc! Pana dupa varsta de 8 luni scheletul copilasilor nu este complet osificat! Deci, tinandu-l sa faca acesti pasi, nu-i faci decat rau, mare rau! In alta ordine de idei, este normal sa vrea sa faca, este instinctiv. Nu paseste, "pedaleaza" asa cum probabil face si daca-l pui pe spate! Iarta-ma, dar nu ma pot abtine :Copilasul tau, nu este jucarie!! Copilul va sta in sezut atunci cand este pregatit (nu-l pune intre perne), va merge "de-a busilea" mai apoi...tot atunci cand este pregatit, si abia dupa..(pt cei foarte precoci dupa 9-10 luni...majoritatea la 12-13 luni), va merge in picioare(tot cand este pregatit)!Nu-l mai ajuta! Este mult prea devreme!!Imi cer scuze pentru abordare, dar iubesc atat de mult copilasii, ma doare cand citesc asa ceva! Sanatate!

Kattya_2000
a raspuns acum 9 ani

Cred ca e vorba de reflexul de a pasi. Daca tii copilul de subrate si picioarele ii ating o suprafata plana, pare ca vrea sa faca pasi si sa mearga. Acest reflex dispare dupa primele 2-3 luni de viata. Si baietelul meu a inceput sa saliveze abundent pe la 3 luni si de atunci isi tot baga manutele in gurita.

zonica
a raspuns acum 9 ani

Buna, si bebe a meu cam de la trei luni a inceput sa isi bage manutele in gurita,acum la cinci luni si trei zile are doi dintisori, cat despre pasit nu il forta este prea devreme, abia de la 9-10 luni pot merge, pupici si sanatate multa!

Vezi intrebari din: