Cauta

Baiatul meu de 2 luni doarme foarte putin, in jur de 10 ore sau mai putin. Ziua, pe bucatele si cu mare greutate reusesc sa il adorm. De ce?

Dara01 a intrebat pe 28.12.2012

Adoarme doar leganat, il pun in pat, doarme cateva minute, tresare si incepe sa planga. O iau de la capat si trece ziua. Are colici, dar nu stiu daca asta e cauza pentru ca intai sta linistit, se uita prin casa si apoi plange. Mentionez ca mananca regulat, 120 ml, a luat in greutate, se dezvolta armonios. Noaptea e mai bine, se trezeste la 2 - 3 ore.

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Verificati-va alimentatia dvs, in cazul ca il alaptati si evitati afumaturile, mezelurile si mancarile picante. Bebelusului administrati-i Colicbaby. Nu-l obisnuiti cu leganatul, caci va va fi mai greu sa-l dezobisnuiti. Somnul unui bebe de 3 luni este de cateva ore( fractionat) ziua si 10 ore noaptea. Trebuie asezat in pat si lasat in pace sa faca ce doreste pana adoarme.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Incearca sa il dezveti de leganat. Mai ai sanse. Teoretic pana la 3 luni copilul nu are capacitatea de a invata sa ceara rasfat (asta am citit in cartea dr-lui Spock). Sigur e de la colici nesomnul. Perioada 2-4 luni au fost groaznice pentru mine cu somnul pe timpul zilei, nu dormea mai deloc. Incearca sa fi calma, baietelul meu ma simte cand sunt mai nelinistita. Cand imi propun ca fac aia si aia si aia dupa ce adoarme, atunci sigur nu doarme sau se trezeste in maxim 20-30 min. Incearca sa ii "citesti" nevoia de somn. Deseori bebele semnaleaza ca ii este somn cand se freaca la ochi, la urechi sau are cearcani. Mie mi-a luat ceva pana am invatat cum sa il culc pe timpul zilei. A avut o perioada can dormea maxim 1 ora in cursul zilei, il culcam pe la 20.30-21 iar noaptea se trezea pe la 3 sa manance si dormea pana dimineata pe la 8. Acum il adorm pe la 21, se trezeste pe la 6 sa manance apoi adoarme pana pe la 8, mai doarme in cursul zilei pe la 11 cam 2 ore, iar pe la 17 mai doarme aproximativ 1 ora (are 6 luni).

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Fara leganat! Incearca sa-l pui sa doarma pe burtica sau baga-l intr-un sac de dormit.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/