Cauta

Are tulburari de comportament?

linda a intrebat pe 08.04.2013

Buna ziua. Am o fetita de aproape 5 luni si observ la ea in ultimele zile si chiar perioada o schimbare in comportament. De cateva zile ne-am mutat cu ea dintr-o camera mai intunecata in una mai luminoasa si de atunci doarme mult mai putin si adoarme mai greu pe timp de zi.

De curand, am fost la medic pentru un control de rutina si mi s-a spus ca are afta bucala si s-o tratez cu glicerina nistatin.

Tot de cateva zile ea mananca mai putin si am pus pe seama aftei pentru ca plange in timp ce mananca. Plansul in timpul mesei (indiferent ca este lapte sau mancare mai solida) l-am observat de mai demult, nu doar de cateva zile ci poate 1-2 luni si credeam ca refuza mancarea.

Un alt aspect este socializarea. S-a schimbat mult in ultima perioada si nu inteleg de ce. Membrii din familie care o vizitau de cand s-a nascut si pana in prezent foarte des sunt tratati de ea cu respingere, incepe sa planga cand ii vede, desi acum cateva luni le radea intruna, iar la un strain care o vede pentru prima data, dar care este mai precaut cand o intampina (se apropie putin de ea) le zambeste.

Nu inteleg de ce copilul a devenit atat de emotiv cand, pana nu demult, era foarte sociabil.

Astept un raspuns, va multumesc.

2 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Sugarul nu are tulburari de comportament. Trebuie revazuta de un medic pentru a evalua cum evolueaza gingivostomatita diagnosticata anterior.

Este posibil ca aceasta sa nu se fi remis, poate chiar sa fi evoluat, motiv pentru care copilul este mai apatic si primeste mai greu mancarea.

La varsta de 5 luni, data fiind greutatea de la nastere, copilul ar trebui sa aiba aproximativ 6800g si ar trebui sa manance 5 mese a 170ml.

linda
a raspuns acum 7 ani

Doresc sa mai mentionez ca uneori pe timp de zi se trezeste din somn plangand, iar de 2 zile mananca si doarme mai prost si a inceput sa slabeasca si din pacate nu stam foarte bine cu greutatea. S-a nascut cu 3330 gr. si acum are 5900 gr.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/