Cauta

Am un bebelus de 8 luni si jumatate. Nu mai ia in greutate. L-am alaptat exclusiv la san si acum nu vrea sa ia biberonul.

Silvia a intrebat pe 20.08.2013

Am un bebelus de 8 luni si jumatate. Nu mai ia in greutate. L-am alaptat exclusiv la san si acum nu vrea sa ia biberonul. Cum ma sfatuiti sa procedez? Cum sa-l fac sa ia biberonul? Multumesc anticipat pentru raspuns.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Bebelusul dvs in varsta de 8 luni si jumatate are deja o alimentatie bogat diversificata, toate legumele si zarzavaturile, toate fructele, fainoasele si cerealele, ficatul si carnea de pasare si de vita, pestele, galbenusul de ou, pe care le puteti combina cum doriti si impreuna cu supele si cremele de legume puteti prepara mancare pentru cele 3 mese principale, iar pentru celelalte doua mese, gustari, puteti folosi laptele si derivatele lui, branza de vaci, iaurtul, smantana, sana, cu fainoase.

Laptele poate fi cu gris si administrat ca si celelalte (nu cu biberonul) ci cu lingurita, cescuta pentru bebe.

In completare, daca mai aveti secretie mamara puteti sa-i mai dati, dar mai putin noaptea care este timpul necesar pentru odihna.

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Bebelusul dvs, la varsta de peste 8 luni si jumatate, nu mai are nevoie de lapte in alimentatie decat de o cantitate de 400 - 500 ml/24 ore - in total lapte de mama + lapte.

Pe perioada cand il refuza, administrati derivatele laptelui.

Regimurile sa fie cat mai variate si apetisante (dupa gustul mamei si acceptul bebelusului).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/