Cauta

Am un bebe doua luni si nu mananca la ore fixe. Nu reusesc sa ii dau mesele din 3 in 3 ore.

Sellena a intrebat pe 29.08.2013

Am un bebe doua luni si nu mananca la ore fixe. Nu reusesc sa ii dau mesele din 3 in 3 ore. Este o problema faptul ca nu are un orar fix? Cum sa procedez sa ii creez o rutina, un program? Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Bebele nascut prematur poate fi alaptat si din 2 in 2 ore in primele luni de viata, el neavand nici forta necesara sa extraga laptele, iar capacitatea stomacului este inca mica.

Bebele nascut la termen poate suge si la cerere in prima luna, insa treptat treptat trebuie obisnuit la intervale de 3-4 ore pentru a-l pregati pentru diversificare care incepe de la 5-6 luni si trebuie facuta la ore fixe.

Dvs trebuie sa-l mentineti treaz pana goleste sanul eventual pe amandoi pentru a fi satul si atunci adoarme pentru o perioada de 3 ore interval, nu-l lasati sa adoarma cu mamelonul in gura, miscati-i cu finete zona obrajilor si zona peribucala, apoi il mentineti in brate in pozitie verticala pana elimina aerul inghitit odata cu laptele supt.

Puteti folosi cantarul, inainte si dupa supt sa vedeti cat suge la o masa. La 2 luni trebuie sa suga 90-100 ml, iar la 3 luni 100-110 ml la o masa.

Daca nu suge suficient flamanzeste si se trezeste mai repede, motiv pentru care solicita mancare fara orar si mai repede.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/