Cauta

Am un bebe de 2 saptamani 2800 gr. si nu se satura cu laptele de la san. Ce lapte praf imi recomandati ca si completare?

livia a intrebat pe 06.02.2013

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Felicitari pentru dvs, pentru familie si bun venit pe aceasta lume micului! Inteleg ingrijorarea unei mame in aceasta perioada, dar o sfatuiesc sa nu se grabeasca si sa ia hotarari pripite (de una singura), ci numai cu ajutorul unui medic (preferabil al copilului care-l va avea in supraveghere pe tot parcursul evolutiei lui sau cel putin in perioada de sugar). Mai intai, cautati sa va alimentati corespunzator si sa folositi tot ce ati invatat la scoala mamei inclusiv mentinerea micutului la sanul dvs prin stimuli tactili la nas la fata, schimbarea de la un san la altul in vederea stimularii secretiei lactate . Cantariti -l si vedeti cat suge. La nevoie, alegeti laptele pentru completare, numai la sfatul medicului.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Ce inseamna ca nu se satura cu lapele de la san? Cea mai buna metoda pentru a observa acest lucru este urmarirea curbei ponderale a nou-nascutului si sugarului. Aveti in vedere greutatea lui la nastere, iar in primele 2 saptamani de viata ar trebui sa ia in greutate cate 200g / saptamana (cel mult), deci 400 g pana in prezent. Daca faceti acest calcul (greutate la nastere + 400g) si ajungeti la greutatea lui de acum, totul este in regula. Nu uitati ca laptele de mama este cel mai bun (si unicul) aliment pentru sugar pana la varsta de 6 luni. Formula de lapte se introduce doar la sfatul medicului ce urmareste copilul, insa daca veti decide sa ii dati completare (san + formula) treptat copilul va refuza sanul, iar dvs veti pierde secretia lactata, deoarece cel mai bun stimul pentru secretie il reprezinta copilul care suge la san (nu si mulsul).

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Inainte sa ii bagi formula te sfatuiesc sa iti stimulezi lactatia (faci cate un dus cald inainte de alaptare, consumi mai multe lichide, incerci sa nu te enervezi si sa te odihnesti). Foarte important e sa golesti sanii dupa fiecare masa a bebelusului. Este un supliment Galactogil care cica creste productia mamei de lapte. Incearca sa nu il lasi sa atipeasca, il poti stimula miscand sanul sau atingand-l sub barbie. Sunt nou nascuti care au stomacul mai mic si din respectivul motiv sug la un interval de o ora jumatate-doua ore. Totusi, eu zic sa iei in calcul si varianta ca are colici sau il doare stomacul. Sugarii confunda durerea de burta cu foamea acesta e motivul pentru care ar suge toata ziua. Tine minte ca un inainte sa ii faci schimbari majore in viata si rutina bebelusului trebuie sa consulti pediatrul. Medicamentele, chiar si laptele praf se dau doar la recomandarea pediatrului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/