Cauta

Am un baietel de 6 luni si ii curge nasul in continuu. E posibil sa fi racit? Ii dau Nurofen. Ce as putea sa ii dau sa ii treaca nasucul?

tudorache ana maria a intrebat pe 03.02.2013

Am incercat cu ser fiziologic si cu apa de mare, ia trecut acum, iar a inceput sa ii curga. Ce sa fac sa ii treaca, ca nu poate respira?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Daca nu are febra, nu are nevoie de Nurofen. Daca nu reactioneaza la picaturile de ser efedrinat, in narine seara si dimineata si daca mediul ambiant al camerei este corespunzator, temperatura camerei, umiditatea aerul din camera, sper ca aveti vase cu apa pe sursa de incalzire, atunci trebuie consultat de catre medic.

alynutza79
a raspuns acum 7 ani

De ce ii dai nurofen? Aspira-i nasul, da-i vitamina C si eventual oscciloccoccinum.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Vorbeste cu pediatrul! In nici un caz sa nu ii dai medicamente "dupa ureche" fara avizul unui specialist. Esti sigura ca este racit, l-a consultat cineva? A primit Nurofen pentru febra? Daca i l-ai administrat fara prescriptie medicala ai citit prospectul? Eu zic sa verifici umiditatea in camera. Daca aerul este foarte uscat atunci nasucul sau se infunda. Solutia este sa pui un vas cu apa pe sursa de caldura sau sa iti achizitionezi un umidificator. Este foarte important sa aerisesti camera copilului si in cea in care sta cea mai mare parte a timpului de cel putin 2 ori pe zi. Baietelului meu i-a fost foarte eficienta apa de mare spray si batista bebelusului atasata la aspirator. Ii desfundam nasucul de mai multe ori pe zi. Ii pulverizam apa de mare atat inainte si dupa ce aspiram nasucul. In functie de starea micutului tau pediatrul ii va prescrie anumite medicamente si modul de administrare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/