Cauta

Am o fetita de 9 saptamani si mie frica sa nu ia de la sotul meu gripa. El are febra mare si nu am idee cum sa feresc bebele si pe mine sa nu o luam.

ANA a intrebat pe 05.02.2013

Are febra 39 si tuse seaca. Cum putem sa ne protejam pentru nu a o lua si noi. Mentionez ca eu alaptez. Va rog sa ma ajutati. Eu pot sa iau pastile pentru a preveni sau la bebe pot sa ii dau ceva? La fetita ii dau si vitamina D o ajuta la ceva asta pentru a rezista?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Izolati pe cat posibil bolnavul, care nu are voie sa intre in camera sugarului atat timp cat are febra si tuseste. Camera fetitei sa o aerisiti de mai multe ori pe zi. Mama sa poarte masca de tifon protectoare, cand alapteaza si cand face baia fetitei. Faceti gargara de mai multe ori pe zi. Stati de vorba si cu medicul de familie.

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Evitati pe cat posibil contactul tatalui cu fetita. Cu toate acestea Dvs sunteti persoana de contact dintre cei doi astfel va trebui sa purtati o masca faciala in contact cu fetita.

Despre medicamante nu se pune problema sa administrati sugarului data fiind lipsa simptomatologiei, dar si mai important varsta foarte mica.

Cat despre sotul Dvs ati precizat ca are gripa. Asta inseamna ca are gripa confirmata (virus gripal) sau este o infectie de cai respiratorii superioare (raceala)? Ar trebui sa consulte un medic pentru a efectua investigatiile necesare si a primi un tratament adecvat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/