Cauta

Am o fetita de 6 saptamani si de o zi ia aparut o bubita purulenta in locul unde a facut vaccinul bcg. Ce sfat imi dati? Va multumesc.

bia a intrebat pe 04.12.2012

Este ceva anormal sau este o reactie intalnitita? Precizez ca vaccinul a fost facut acum 5 saptamani. De atunci, nu a avut decat o pata rosie care acum a devenit o bubita purulenta. Va multumesc, astept raspuns.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

In principiu, nu este motiv de ingrijorare, dar este necesar sa fie vazut de catre medicul de familie sau de catre cel ce a practicat vaccinare ( au fost si sunt multe controverse pe seama acestui vacin de import ). Pana atunci pastrati igiena locala a zonei cu reactia postvaccinala.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Si copilului meu a patit acelasi lucru. Doctorita de familie mi-a recomandat sa dam in locul respectiv cu betadina sau alcool diluat (cel cu care l-am ingrijit in zona buricului). O sa i se usuce, doar sa nu umblati la bubita.
Explicatia pe care am primit-o pentru aceasta bubita si modul in care a evoluat a fost ca probabil acul cu care a fost preluat serul de vaccinare a prins si cateva granule de ser. Bogdi a avut si o mica umflatura in zona respctiva.
Reactia nu este alarmanta, dar poti sa verifici periodic copilul sa nu faca ganglioni sub brat (cum a fost cazul copiilor care ulterior vaccinului au fost tratati de tuberculoza).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/