Cauta

Am o fetita de 6 luni si jumatate si nu ia in greutate. Ce sa fac?

Anastasia a intrebat pe 25.01.2013

Pana la trei luni, ii era suficient doar lapticul de la sin, pe urma am observat ca nu lua in greutate, am inceput sa-i dau lapte praf si refuza sticluta, nu dorea sub nicio forma din sticluta, am inceput cu lingurita sa o hranesc si se intampla ca dupa fiecare masa sa vomite, erau perioade, dupa care era bine adauga, si iarasi scadea brusc in greutate. Acum la varsta de 6 luni si jumatate avem 6700 kg, am inceput diversificarea cu terciuri, piureuri, supite, dar refuza sa manance cantitatea de 170 ml cat trebuie, mai mult de 120 ml nu mananca. Ce sa fac mai departe? Daca v-ati mai confruntat cu asa probleme, va rog sa-mi spuneti cum ati procedat?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

La varsta de 6 luni trebuie sa aiba o greutate de 7000 gr. Stati de vorba cu medicul si verificati atat compozitia regimului, cat si graficului de alimentatie. Faceti si o hemoleucograma sa vedeti daca nu are un vreun grad de anemie.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Cu pediatrul ai stat de vorba? Copilul trebuie cantarit o data pe saptamana, la aceeasi ora, indepartand toate straturile de haine, dar si scutecul. Greutatea poate sa varieze, e indeajuns sa fie constipata in ziua in care ai pus-o pe cantar, iar daca o cantaresti dupa ce a golit intestinele o sa constati ca "a pierdut" din greutate. Stiu de la cursul de puiericultura ca nu are rost sa fortezi copilul sa manance mai mult decat vrea. Sincer, eu nu am stat sa ii cantaresc mancarea fiului meu, mananca cat vrea. E drept ca dupa fiecare masa il alaptez. Eu zic sa ai o discutie serioasa cu pediatrul, trebuie avut in vedere cat a cantarit la nastere, care este actuala lungime, ce alimente i-ai introdus in dieta, etc. Daca constata ce a pierdut nejustificat din greutate, atunci va propune probabil o dieta mai consistenta din punct de vedere nutritional.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/