Cauta

Am o fetita de 6 luni care refuza laptele (formula) de cateva zile.

linda a intrebat pe 17.05.2013

Am o fetita de 6 luni care refuza laptele (formula) de cateva zile. Are 2 mese solide pe zi, iar in rest lapte, dar de cateva zile nu mai vrea laptele din sticla sub nicio forma. Reusesc sa-i dau lapte doar cu lingurita si "inbunatatit" fie cu biscuiti fie cu cereale, iar pe timp de noapte se trezeste foarte des cam din ora in ora dupa ora 1 si desi ii duc sticla cu lapte la gurita refuza de fiecare data, desi se aud zgomote de foame din burtica, astea dupa ce la masa de seara mananca 200 ml cu 6 lingurite de cereale si se vede clar pe ea ca este foarte satula. Am incercat sa pun in sticla biscuiti sau cereale dar tot nu vrea, bea cateva guri de ceai de fiecare data cand se trezeste. II este foame si totusi refuza sticla. Spre dimineata pe la 6-7 o scot din patut, desi este somnoroasa si-i dau laptele respectiv cu lingurita. Asa accepta. Pana acum o saptamana manca noaptea cam 130-150 ml si dormea bine mai departe pana la 8-9 dimineata. Problema este ca nici masa de pranz cu pireuri nu o mai accepta fie legume, carnita sau altele si sfarsesc prin a-i da din nou fructe ca la micul dejun pe care le accepta incantata. sau laptele cu diverse in el. Spuneti-mi va rog ce as putea face sa manance noaptea pentru ca este evident ca-i este foame la cat se agita si cat de des se trezeste. Mentionez ca are 2 dintisori de curand, si cand am fost la pediatru mi-a recomandat geluri gingivale si supozitor paracetamol, dar tot nu mananca noaptea. Am pus pe seama durerilor gingivale refuzul sticlei, dar ea suge din sticla de ceai si are in permanenta suzeta in gurita. Astept un raspuns. Va multumesc.

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

La aceasta varsta trebuie sa aiba in jur de 7000 - 8000g si astfel sa manance 5 mese pe zi a cate 180 - 200ml.

Toate aceste mese trebuie primite in timpul zilei, noaptea este pentru odihna si nu pentru mancare.

Inteleg ca asa era obisnuita si din acest motiv se trezeste si mananca, insa trebuie dezobisnuit acest comportament. Este posibil sa fie mai mofturoasa la primirea alimentatiei din cauza durerii datorate eruptiei dentare.

Ideal este insa sa respectati orarul de masa si alimentele pe care trebuie sa le primeasca pentru a-i asigura nutrientii necesari. Nu o fortati sa manance mai mult decat am precizat la inceput si incercati sa o dezobisnuiti de alimentatia din cursul noptii. Nu va faceti griji ca ii este foame daca primeste 5 mese a cate 180 ml in cursul zilei.

linda
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru raspuns, dar vreau sa va mai spun ca din pacate, are doar 6300 gr si sunt mese din timpul zilei de doar 120 ml, iar cele cu mancare solida aproximativ 150 ml.

linda
a raspuns acum 7 ani

Si de ce refuza laptele? Pot sa ii dau doar cu arome?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/