Cauta

Am o fetita de 3 luni si jumatate si inca de la nastere, vomita in cantitati destul de mari. Am alaptat-o doar o luna de zile.

Diana a intrebat pe 27.08.2013

Am o fetita de 3 luni si jumatate si inca de la nastere, vomita in cantitati destul de mari. Am alaptat-o doar o luna de zile, apoi am trecut pe lapte formula. I-am schimbat laptele de 2 ori pana acum, la recomandarea medicului pentru ca vomita. Ce sa fac? O sa apelez si la serviciile altui medic pediatru pentru a avea o a doua opinie. Va multumesc.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Daca ati incercat toate aceste metode, inclusiv mentinerea fetitei in pozitie verticala dupa supt, pana sa elimine aerul incurgitat odata cu laptele, medicul copilului va poate trimite cu bilet de trimitere la o sectie de pediatrie, pentru un examen radiologic al inelului esofago-gastric si al pilorului.

luiss
a raspuns acum 7 ani

Si noi am avut aceeasi problema. Fetita noastra vomita dupa fiecare masa de laptic. A fost o perioada de cosmar. Nu dispera, se rezolva in timp. Iti scriu aici um am ameliorat noi problema, poate te ajuta.


Am folosit lapte tip AR (antiregurgitant) care este mai gros decat cel normal- se gaseste in farmacii.

Am inclinat un pic patutul punand 2-3 carti sub picioare, astfel incat copilul sa stea un pic inclinat. Am evitat sa o manevram dupa ce manca.

O tineam sa scoata aerul apoi cca. 30 min o lasam sa stea linistita in patut.
Dupa diversificare se mai amelioreaza problema, mancarea nemaifiind doar lichida.
Noi am scapat de vomitat in jurul varstei de 1 an.

Multa sanatate si rabdare.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/