Cauta

Am o fetita de 3 luni si de trei saptamani, am inceput sa ii dau completare, lapte praf, deoarece medicul a considerat ca nu ia suficient in greutate.

Alina a intrebat pe 02.11.2012

Am o fetita de 3 luni si de trei saptamani, am inceput sa ii dau completare, lapte praf, deoarece medicul a considerat ca nu ia suficient in greutate. Pana sa ii introduc laptele praf, nu aveam probleme cu scaunul, era ok, facea regulat. Acum, de cand i-am introdus laptele praf, este constipata si nu face decat
decat cu supozitor sau cu termometru. Sunt foarte ingrijorata de acest aspect. Ce trebuie sa fac? Multumesc pentru sfaturi.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Introduceti sucul de fructe: mere, pere, citrice si nu-i dati supa sau suc de morcav sau banane.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Poate inainte sa ii dai completare, trebuia sa incerci cu ceai de stimulare a lactatiei, al meu s-a trezit in cateva nopti la 2 - 3 ore, iar doctorita mi-a spus ca poate nu se satura si sa incerc ceaiul de la Humana pentru mama.
Legat de constipatie, al meu de la o luna jumatate incepuse sa faca o singura data pe zi, ca mai apoi pe la 2 luni jumate facea la 3-4-5 zile. Era atat de agitat si vedeam ca il supara burtica si mai suferea si de colici. Acum la 4 luni si o saptamana face o data pe zi, maxim la doua zile. Eu il alimentez exclusiv la san, fara ceai sau sucuri.
Eventual poti sa ii dai un ceai sau un alt produs care stimuleaza tranzitul intestinal. Am auzit si de copii care fac o data pe saptamana de la 2-3 luni. Cred ca totul tine de copil si de cat asimileaza din ceea ce consuma. Am inteles ca nu e bine sa utilizezi o lunga perioada supozitoare sau termometrul, am citit si in una dintre cartile de ingrijire a sugarului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/