Cauta

Am o bebelusa de 7 luni si o saptamana care in ultima luna nu a luat deloc in greutate( 6 kg si 900g), cantareste ca la 6 luni.

Valeanu Dana a intrebat pe 24.01.2013

Medicul pediatru mi-a dat un meniu de alimentatie, mi-a schimbat laptele in care adaug cereale de porumb si tapioca la ultima masa de seara. Problema mare e ca ea nu prea mananca si zic asta pentru ca azi nu a mancat decat 2 biberoane de lapte a cate 150 ml la un interval de timp, iar in ceea ce priveste masa de la 11.30 a papat doar 50g de ( mar copt, banana, biscuiti de bebelusi, branza calcica) si mai mananca un biberon pe la 20. Si ma chinui sa o determin sa le manance si pe acestea. Oare sa fie de la dintisori?! Are unul si da sa iasa si al doilea (nu are scaune, moi, nu febra, nu plange, doarme noaptea de pe la 12 pana dimineata 9.) Ii mai dau nurofen pentru durere pentru ca e agitata si manuta tot timpul in gurita. Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Faptul ca este agitata si sta tot timpul cu degetele in gura, refuzul de a face efortul obisnuit de a mesteca pare a fi din cauza sensibilitatii dureroase a gingiilor, eruptia dentara care are loc intre 6-8 luni. Consecinta este, desigur, stagnarea in greutate. Cautati sa-i pregatiti totul cat mai bine pasat si diluat chiar in supa sau lapte. Adaugati galbenus de ou, ficat, carnita, pulpa de fructe si cu rabdare apetitul va reveni. Aplicati dupa fiecare masa, pe gingii "Gel" pentru calmarea sensibilitatii gingiilor. Si mentineti legatura cu medicul pediatru, caci greutate de 6900 gr. este limita inferioara pentru copiii de 6 luni.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/