Cauta

Am nevoie de ajutorul vostru. Sunt mamica unei fetite de 4 luni si 3 saptamani. De cateva zile a inceput sa faca scaun de 3 ori pe zi.

Mihaela a intrebat pe 22.02.2013

Mentionez ca inainte facea la 2 zile si mi s-a spus ca este normal, nu face moale si are o culoare galbuie. Si mai am o problema se trezeste noaptea foarte des si nu stiu care ar fi cauza, de papat nu cred ca este cazul ca nu plange si daca o pun la san doar molfaie si tot nu adoarme. O alaptez doar la san si nici ziua nu prea doarme. Astept raspunsul vostru si va multumesc mult!

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Nu trebuie sa va ingrijorati, la copilul alaptat la san 2-3 scaune pe zi de acest aspect sunt normale. Faceti proba cantarului, inainte si dupa supt sa vedeti daca suge suficient. Ultimul supt seara trebuie sa fie suficient, nu o lasati sa adoarma prea repede pana nu se satura pentru a rezista noaptea, astfel se va trezi mai rar.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Nu sunt expert, dar iti impartasesc din experienta mea. Daca in scaun nu sunt mucozitati (firicele care arata ca si mucii) atunci este normal. Legat de trezitul pe timp de noapte, pot fi cateva cauze, printre care:
Poate nu se satura (pentru masa de seara stimuleaza lactatia cu un dus cald, bea mai multe lichide). De cand au aparut simptomele acestea, ai schimbat ceva in alimentatia ta?
Poate urmeaza sa ii iasa dintii mai ales ca nici ziua nu doarme corespunzator. Saliveaza pe timpul zilei? Musca cu nervozitate? O poti da cu gel gingival (la noi nu prea a avut efect) sau ii poti administra bobite homeopate pe baza de musetel (eu am primit Osanit din Germania - e foarte folositor mai ales in cursul zilei cand plange din cauza durerii) sa nu te grabesti sa ii dai Panadol sau Nurofen. Eu ii mai pun suzete in congelator (intr-o caserola, ai grija sa nu aiba apa pe ele) si ii mai dau ocazional (o tine in gura cata zeci de secunde dupa care o arunca). Nu strica sa vorbesti cu pediatrul ca sa o evalueze, poate e momentul sa "pregatiti terenul" pentru diversificare. Incepeti doar la recomandarea specialistului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/