Cauta

Am fost la bilant ieri cu fetita de 6 luni care tuseste. Dr. mi-a zis ca nu are nimic, nu are rosu in gat.

boar a intrebat pe 14.02.2013

De aseara a inceput sa tuseasca mai tare. Ce as putea sa ii dau sa nu mai tuseasca. Multumesc.

3 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Medicamentele se recomanda intr-un context clinic. Astfel, copilul trebuie examinat de un medic (de preferat un medic care sa vada regulat copilul - medic de familie sau pediatru). Tusea are diverse caractere (spastica, productiva, latratoare, etc) precum si multiple cauze (banale infectii acute de cai respiratorii superioare, refluz gastroesofagian, etc), astfel va recomand un consult medical. Insa, daca medicul v-a vazut si a spus ca nu are o infectie, nu iesiti la plimbare 2-3 zile, nu primeste vizite, iar daca sunt persoane racite in casa este recomandat sa poarte o masca. In cazul in care apar alte simptome (ex: febra) reveniti la medicul de familie.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Tusea poate sa fie de la mediul ambiental. Fix asa am patit cu copilul cand avea 2 luni, tusea fara alte simptome, iar doamna doctor ne-a spus ca are muci in gat. Precizez ca nasucul nu ii era infundat. Sfatul dumneaiei a fost sa ii punem ser fiziologic sau apa de mare in fiecare seara si dimineata si sa verificam temperatura si umiditatea din camera. Daca doctorul a spus ca nu are nimic, atunci sa nu te pui sa ii dai medicamente "dupa ureche".

boar
a raspuns acum 7 ani

Ms de raspuns, dar din pacate ieri am fost la alt dr. si avem bronsita. Saraca de ea, asa imi e de mila de ea ca plange. Sper sa ne revenim curand. Sanatate multa!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/