Cauta

Am auzit ca ceaiul de tei nu se da baieteilor. Este adevarat? Baietelul meu are 7 luni.

cristina a intrebat pe 08.03.2014

1 raspunsuri

polat_elif1989
a raspuns acum 6 ani

Ceaiul de tei nu este deloc sanatos pentru copiii cu varste sub cinci ani, mai ales din cauza unor alcaloizi pe care ii contine. Derivatii colinici din florile de tei au un intens efect sedativ, chiar hipnotic (somnifer), asupra majoritatii copiilor de varsta mica, efect aparent de dorit mai ales in cazul celor foarte agitati. Dar substantele active din ceaiul de tei obliga creierul sa fie mai lenes atunci cand in mediu apar unii stimuli.

Aceasta "lenevire" este temporara si reversibila, insa poate avea alte consecinte nefaste asupra evolutiei sistemului nervos.

Spre exemplu, un consum pe timp mai indelungat de ceai de tei poate face ca scoarta cerebrala sa se obisnuiasca cu modelul lent de reactie la orice stimul din mediu.

Altfel spus, poate conduce la o nepasare generala, lipsa de motivatie, indiferenta si apatie. Acest model de evolutie a psihismului, chiar daca nu este evident, se intipareste uneori destul de bine in temelia proaspat construita a mentalului si chiar a temperamentului micutului.

Ca si in cazul ceaiului negru sau verde, starea de bine datorata modificarii starii de excitatie poate crea un prim model al dependentei psihice, crescand riscul la tabagism, alcoolism sau alte toxicomanii ale viitorului adolescent.

Iar la copiii cu reactivitate emotionala crescuta ceaiul de tei poate conduce la stari de ameteala si chiar lesin, extrem de periculos, mai ales in timpul jocului nesupravegheat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/