Cauta

Administrarea de fier la bebelusi.

Raluca a intrebat pe 18.08.2016

Fetita mea are 4 luni, are 5450 gr., iar la nastere a avut 3500 gr.Medicul pediatru mi-a recomandat sa ii dau fier, dar analize nu i-am facut. Bebelusa este alaptata. Sa ii dau sau nu fier? Multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Daca fetita s-a nascut la termen, avand si o greutate de 3500 gr., fara alte simptome, nu vad motivul pentru care medicul v-a recomandat tratament cu "fier", la externare.

Daca fetita are, in adevar 5.450 gr, fiind si alimentata la san (si nu are alte simptome), iarasi nu vad necesitatea tratamentului cu fier!

Recomandarea acestui medicament se face, numai de catre medic, in cazul ca fetita ar prezenta ANEMIE FERIPRIVA - adica paliditatea tegumentelor si mucoaselor, scaderea apetitului si absenta cresterii in greutate, iar analiza de laborator ar arata scaderea numarului globulelor rosii, a hemoglobinei si a "fierului "din sange).

Dozele de administrare si durata tratamentului este apreciata tot de catre medic in baza revenirii la normal a acestor valori si disparitia simptomelor clinice.

Puteti reveni cu completari sau raspunsuri la aceste semne de intrebare.

Continuati alimentatia naturala - cu laptele de mama, introduceti in alimentatie sucul de fructe, iar la 5-6 luni incepeti diversificarea!

Sanatate!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/