Cauta

Trombofilia si sarcina.

Marygolds a intrebat pe 25.07.2013

Buna seara!

Am 23 de ani, sunt la a 3-a sarcina, am 4 saptamani. Prima a fost chiuretata la 6 saptamani dupa ce am facut radiografie si am luat antibiotice, nestiind de aceasta, a doua am obtinut-o greu, dupa 2 ani si s-a oprit din evolutie la 31 de saptamani ( hemoragie intracraniana la fat, placenta fara probleme patologice). Am facut analizele de trombofilie, mi-au iesit urmatoarele: PAI-1(4G/5G), MTHFR A1298C, si MTRR A66G heterozigote toate 3. Nu sunt din Bucuresti sa pot merge la o consultatie de specialitate, iar doctorul meu mi-a zis ca e de-ajuns sa iau Aspenter si nu Clexane pentru acestea, caci nu s-a gasit nicio legatura directa dintre moartea fatului si trombofilia, dar nici nu s-a gasit cauza acelei hemoragii. Sunt totusi foarte ingrijorata, cunosc persoane cu aceste mutatii care iau Clexane. Ce parere aveti? Si care e sansa sa se intample aceeasi tragedie?

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Sansa sa se intample iar este destul de mica. Nu pot sa va spun daca trebuie sau nu sa faceti heparina cu greutate mica. Probabil ca nu are un beneficiu stiintific dovedit in cazul acesta, dar este nevoie de un consult amplu facut de un hematolog sau un medic internist specializat in aceste probleme care sa tina cont de mai multe aspecte.

Analizele de trombofilie sunt facute in sarcina? Alte probleme nu ati avut (hipertensiune, preeclamsie)? Ar fi bine sa mergeti totusi la un specialist.

In ceea ce priveste sarcina, trebuie sa va monitorizati tensiunea arteriala, sa faceti ecografiile recomandate si evaluarea cresterii fetale.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne scrieti. Oferiti ne mai multe date, poate putem sa va ajutam mai bine. Va doresc succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/