Cauta

Toxoplasmoza IGG pozitiv si IGM negativ si Citomegalovirus IGG pozitiv si IGM negativ!

alexbb a intrebat pe 16.04.2013

Am 15 saptamani de sarcina si la profilul TORCH mi-au iesti toxoplasmoza IGG pozitiv si IGM negativ, si citomegalovirus IGG pozitiv si IGM negativ. Doctorul ginecolog mi-a spus ca nu sunt probleme si ca daca as fi avut IGM pozitiv, as fi fost nevoita sa intrerup sarcina, dar imi este foarte teama si as vrea sa stiu daca bebe ar putea avea probleme.

4 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Ce v-a spus medicul este foarte adevarat. IgG ul sunt anticorpii care arata ca aveti imunitate fata de boala si ca sunteti protejata, deci nu o puteti face inca o data.

IgM-ul arata o infectie acuta, deci o problema cu sarcina. La dvs ambii IgM sunt negativi, deci puteti sta linistita din acest punct de vedere.

DANI
a raspuns acum 7 ani

Si eu am avut acelasi rezultat in sarcina. Fetita e sanatoasa, normala. Va doresc succes!

alexbb
a raspuns acum 7 ani

Multumesc pentru informatii.

Daniela2005
a raspuns acum 7 ani

Si eu am aceeasi problema.

Toxoplasma IgG 38,3 UI/ml
( val. normale >=8 reactiv) -

IgM 0,073 ( val. normale < 0,9 nonreactiv)

Mi s-a spus ca este o infectie luata de la pisica, eu nu am si nici nu pun mana pe ele, dar cine stie, mi s-a recomandat un medic infectionist (am programare abia pe 8 mai). Este posibil sa mi se dea tratament sau nu , asa mi s-a spus. Pe mine ma ingrijoreaza valoarea de 38,3, de 4 ori mai mare decat limita maxima. Considerati ca este o problema pentru o viitoare sarcina?
Multumesc mult.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/