Cauta

Sunt o burtica de 9 saptamani, de doua zile aveam dureri dupa cap ingrozitoare si am luat un Seractil(400mg.dexibuprofene). Sunt riscuri pentru bebe?

Olga a intrebat pe 26.01.2013

Buna. Sunt o burtica de 9 saptamani si de doua zile aveam dureri ingrozitoare dupa cap. La farmacie mi s-a spus sa iau o jumatate de pastila de paracetamol, dar cu parere de rau nu si-a facut niciun efect. Trezindu-ma noaptea si avand aceasta durere dupa cap ingrozitoare, am luat un Seractil (400mg. dexipubrofene) dupa care am adormit imediat, trezindu-ma nu am mai simtit durerea. As dori sa stiu daca prezinta vreun risc asupra lui bebe?

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Este recomandat sa mergeti la un consult de neurologie. Multe femei gravide au durere de cap - este importanta hidratatarea corespunzatoare, puteti incerca 2 - 3 guri de cafea, plimbari in are liber si alte remedii clasice. Daca durerea persista este bine sa faceti un consult neurologic. Dintre medicamentele pe care le puteti folosi - paracetamolul este cea mai sigura obtiune. Ibuprofenul nu este atat de sigur in sarcina ca paracetamolul.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Pai unu la mana, in sarcina nu este bine sa iei medicamente decat cu avizul doctorului! Asta sa iti fie foarte clar! De multe ori farmacistii sunt de "carton", multi dintre ei au facut studiile la facultati indoielnice. Am citit de curiozitate prospectul lor(punctul 4.6.) si spun ca in primele 5 luni se poate administra doar daca este NEAPARATA nevoie. Cat am fost gravida am avut niste dureri infernale de cap, pot sa le spun chiar migrene, in trimestrul 1 si 3 de sarcina. In general, durerile de cap si ametelile sunt provocate de schimbarile hormonale care au loc in creier, de tensiune (trebuie sa iti verifici periodic tensiunea), de glicemie si oboseala joaca de asemenea un rol foarte important. Pentru dureile de cap eu am folosit crema chinezeasca (se gaseste intr-un ambalaj rotund mic si rosu), ma dadeam la tample, pe frunte si sub nas, nu pot sa spun ca a avut nu stiu ce efect, dar macar ma ajuta din punct de vedere psihologic. Cu cat mai putine medicamente consumi cu atat mai bine pentru puiul tau.

Camelia
a raspuns acum 4 ani

Lipsa de Magneziu duce la tensiuni musculare si mai ales in zona cefei si a gatului, dar si o glicemie/tensiune scazute pot da dureri de cap/migrene, lipsa de iod sau seleniu (depinde) datorita fluctuatiilor hormonale dar si o probabila functionare deficitara a glandei tiroide, dar inainte de alte analize incercati cu Magneziu organic, un pahar de apa la 2 ore baut cu inghitituri mici pentru a ajuta hidratarea organismului.

Vezi intrebari din: