Cauta

Sunt normale aceste dureri?

geta tichineata a intrebat pe 17.06.2013

Buna seara. Sunt insarcinata in 24 de saptamani si hipotiroidica. De aproximativ o luna am dureri complexe. Intr-o zi ma doare spatele, apoi in ziua urmatoare durerea coboara pe picior, uneori nu pot merge, dupa 20 minute ma obisnuiesc si schiopatez. Apoi mi se intampla si la celalalt picior. In alta zi ma doare abdomenul. Partea inferioara.(am o nastere prin cezariana-in urma cu 3 ani jumatate)si colac peste pupaza am si fluctuatii de tensiune de la 9.5 trec la 14.6, apoi se stabilizeaza la 12.5, pulsul, la fel, cand e 80 cand peste 100. Nu mai mult de 110 la ultimele masuratori. Am intrebat medicul giencolog si mi-a zis ca sunt normale. Ca m-ar durea pentru ca uterul se mareste. Mie imi par mai degraba semne de preeclampsie decat simple dureri. Merg regulat si la endocrinolog - 2 luni si la ginecolog ajung saptamanal. Ce ma sfatuiti?
multumesc

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Preeclampsia apare mai frecvent mai tarziu in sarcina si se anunta prin valori tensionale mai mari constant si proteinurie (proteine in urina - masurate in urina colectata in 24 de ore). Mergeti la medic si verificati tensiunea si proteinuria daca aveti orice dubiu. Durerile de spate apar frecvent in sarcina din cauza maririi uterului si a modificarii pe care le implica sarcina in organism. Durerile de burta sunt problematice cand apar la intervale regulate si cuprind intreg abdomenul (contractii uterine dureroase). Vorbiti cu medicul daca aveti orice nedumerire.

geta tichineata
a raspuns acum 7 ani

Am fost deja la dr. si imi spusese ca e ok, apoi am cerut o a doua parere altui medic ginecolog, nu cel ce imi urmareste sarcina si ambele pareri au coincis. Va cautasem pe dvs, dar, am aflat de la medicul meu endocrinolog ca nu mai sunteti la elias. Mi-ar fi placut sa va revad. Toate cele bune.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/