Cauta

Sunt insarcinata si nu stiu ce sa fac. Ajutati-ma, va rog din suflet.

anomar a intrebat pe 25.04.2010

Am aflat ca sunt insarcinata, sarcina avand 1 luna. Inainte am luat anticonceptionale (yasmin) si ultima menstruatie am avut-o pe 14 martie. Exista riscuri daca avortez? Am doar 19 ani si nu ma simt pregatita. Inainte am mai avut probleme cu ovarele fiind imflamate. Cum este mai bine pentru sanatatea mea, sa avortez sau sa pastrez copilul? Va rog sa ma ajutati. Va multumesc din suflet.

2 raspunsuri

ziba
a raspuns acum 10 ani

Draga mea, la intrebarea asta nu poate sa-ti raspunda decat o singura persoana: TU. De fapt, tu strigi cu disperare dupa ajutor, vrei ca cineva sa iti dea un motiv destul de intemeiat, din punct de vedere medical, incat sa nu te simti "vinovata" daca alegi calea intreruperii de sarcina. Singurul tau judecator esti tu, nu lasa pe nimeni sa-ti spuna altfel. Daca nu te simti pregatita pt un copil, ai tot dreptul, la 19 ani, sa simti asta, iar tu stii cel mai bine ce e in sufletul tau; nu te sacrifica pe altarul unei credinte prost intelese ori prost judecate de semenii nostri - "accidente" de acest gen s-au intamplat de cand lumea, oricat s-ar repezi sa te sfasie cu judecata lor unii oameni.

In alta ordine de idei, sa stii ca, din punct de vedere medical, niciodata nu este de preferat o intrerupere de sarcina pt organism (decat in cazuri bine intemeiate). Nu poate nimeni garanta o intrerupere de sarcina fara riscuri, oricat a evoluat medicina, dar daca te hotarasti pt varianta asta, ai incredere intr-un medic ginecolog bun, atat pt reducerea riscurilor posibile, cat si pt un sfat pertinent! Sanatate si decizii bune!!

roxana
a raspuns acum 9 ani

Daca medicul zice ca poti pastra copilul eu zic ca sa il pastrezi. Sunt impotrva avorturilor. Eu am intrerupt o sarcina acum 8 ani din cauza ca am luat antibiotic peste sarcina fara sa stiu ca sunt insarcinata. La varsta de 20 de ani si de atunci nu am mai ramas insarcinata pana acum acum am 6 luni de sarcina si sunt cea mai fericita. Deci parerea mea ca daca il poti pastra pastreaza-l ca cine stie cand iti mai da Dumnezeu ocazia sa mai poti face altul. Nu ii lua viata unui pui de om daca poti sa il pastrezi. Te pup si ai grija de tine. Sper sa faci ce trebuie.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările