Cauta

Sunt insarcinata in saptamana a 7-a si sunt sportiva de performanta ( handbal ). Pana la cate saptamani mai pot juca?

Adriana a intrebat pe 11.05.2015

2 raspunsuri

Nu exista un raspuns in acest sens valabil pentru toate gravidele! Cu siguranta loviturile abdominale in perioada sarcinii trebuie evitate pentru ca prezinta risc de dezlipire de placenta si de asemenea eforturile foarte mari nu sunt nici ele benefice sarcinii.

Cel mai bine este sa va sfatuiti cu medical ce urmareste sarcina si sa decideti pentru dumneavoastra cand ar fi bine sa reduceti riscurile legate de evolutia sarcinii!

andreea ioana
a raspuns acum 5 ani

Pana la 16 saptamani exista risc de avort spontan, printre altele, dupa 16 saptamani pana la 28 saptamani atat corpul mamei cat si bebe se transforma si cresc.

Este recomandat sa fii cat mai linistita si sa eviti efortul fizic pe care dupa 28 de saptamani pana la 39 nu il vei mai dori pt ca nu vei mai putea, bebe va fi din ce in ce mai mare si tu din ce in ce mai bucuroasa si vei astepta cu nerabdare sa il tii in brate. Vei face toate pregatirile pentru noul venit, curatenie generala, schimbat perdele, covoare.

Hainutele vor fi si ele gata, la fel si patulul, jucariile si caruciorul.

Sfatul meu ar fi sa renunti pt o perioada la sport.

Cel mai bine este sa consulti un medic specialist care te va indruma sa faci cea mai buna alegere atat pentru tine cat si pentru bebe cel micut. Sanatate multa amandurora!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/