Cauta

Sunt insarcinata in 9 saptamani si in saptamana 3 am facut varicela forma usoara, tratata cu Acicolvir. Exista riscuri mari de anomalii fetale?

Rus Violeta a intrebat pe 24.02.2016

Ultima menstruatia am avut-o pe 20.12.2015, iar pe 05.01.2016 am avut si o operatie de mont la piciorul drept, cu anestezie rahidiana, tratament cu Cefort 3 zile si inca 7 zile Zinnat, plus cateva calmante in primele 3 zile de la operatie.

Pe 10.01.2016 am avut o eruptie pe piele, bubite mici rosii, care am dedus ca e varicela (copilul meu a facut cu exact 2 saptamani inainte) si am luat din primele ore Aciclovir 4 zile, cate 5 pastile/zi.

Pe 25.01 am aflat ca sunt insarcinata, sarcina confirmata de test si ecografie la ginecolog.Pe data de 3.01.2016 a avut loc conceptia.

Avand in vedere ca sarcina avea 1 saptamana si jumatate cand am facut varicela, cat de mare e riscul pentru anomalii fetale?

As vrea sa pastrez sarcina daca as stii ca riscul e mic.

Voi mamicile, sunteti care sa fi trecut prin varicela in sarcina, si sa duceti sarcina pana la capat? Cum e bebelusul vostru?

Medicii spun ca operatia in sine nu prezinta nici un risc.

Mai tare ma nelinisteste partea cu varicela. A fost o forma usoara, nu m-a deranjat deloc, au fost in total maxim 10 bubite.

Astept raspunsul si parerile voastre
.
Va multumesc.

Multa sanatate!

0 raspunsuri

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/