Cauta

Sunt insarcinata in 24 de saptamani si am diabet gestational. Medicul mi-a recomandat Siofor. Credeti ca imi poate afecta negativ bebele?

Ioana a intrebat pe 20.11.2013

Buna ziua. E pentru prima oara cand va scriu si sincer mi-am facut curaj sa ma adresez dvs ca si comunitate, pentru ca sincer sunt intr-o mare dilema si m-ar ajuta raspunsurile unui dr sau/si a unor femei care au trecut prin asta.
Sunt insarcinata in 24 de saptamani si de curand mi s-a depistat un diabet de tip 2 gestational, medicul diabetolog un renumit prof de altfel mi-a recomandat sa iau Siofor 1000 plus regim alimentar. Am citit insa despre acest medicament si peste tot este interzis in sarcina, sunt oarecum dezamagita pentru ca ma asteptam mai mult de la dansul, ma asteptam sa imi dea insulina, nu stiu ce sa fac, oare stie dr. ce face sau nu mi-a acordat suficienta atentie? Momentan nu il iau, insa ma tem ca fara medicatie glicemiile vor creste mai mult! Sper sa imi raspundeti cat de curand si va doresc multa sanatate si nastere usoara!

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Medicul v-a recomandat foarte bine. Nu sunteti prima gravida care ia acest medicament. In spitalul unde lucrez eu este frecventa recomandarea, sa nu mentionez in strainatate! Deci, da trebuie sa luati conform recomandarii. Diabetul netratat poate complica sarcina ( copil mare cu probleme resiratorii), creste riscul sa nasteti prin cezarina, creste complicatiile la nastere. Nu trebuie sa aveti reticenta in fata acestor situatii, medicii stiu ce recomanda. Cel mai adesea problema este ca nu au timp sa explice suficient iar gravidele se jeneaza sa puna intrebari direct in momentul consultului.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/