Cauta

Sunt in limite masuratorile?

Elena a intrebat pe 26.12.2013

Am o intrebare. Am 36 saptamani si 5 zile, iar la eco facut acum mi-au iesit niste diferente la masuratori. BPD era de 93 mm si corespunde pentru 38 sapt, Fl era de 64 mm si corespunde de 33 sapt si 2 zile, Hum este de 56 mm si corespunde de 33 sapt.

Aceste valori ma sperie. Sunt in limite normale? Celelalte au iesit conform saptamanii de sarcina. Ma puteti lamuri? Este vreo problema grava sau masuratorile in perioada asta nu sunt foarte concludente din cauza aparatului sau a pozitiei copilului?
Multumesc.

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Masuratorile dupa aceasta varsta de gestatie sunt destul de relative. La ecografiile anterioare masuratorile corespundeau cu varsta sarcinii? Daca da, puteti sta linistita. Ati facut bitestul si ecografia pentru anomalii cromozomiale din trim I si morfologia in trim II? Doctorul dvs ce v-a spus? Nu ezitati niciodata sa intrebati daca aveti orice nedumerire. Medicii sunt dornici sa va raspunda.

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Si inca ceva important. Masurati-va tensiunea arterial. Trebuie sa fie sub 130/90 mmHg.

Elena
a raspuns acum 6 ani

Da, am facut dublul testul pentru trimestrul 1 si a fost totul foarte ok, sicul cel mai scazut sub linie si la morfologia de trimestrul 2 la 24 de saptamani (4D) totul era foarte ok + alte analize, teste.

Acum, la ultimul control de 36 saptamani si 5 zile au iesit diferente, dar am inteles ca depinde mult de pozitia copilului, de miscarile lui, sunt niste marje de eroare.

Doctorul a zis sa stau linistita, mi-a explicat exact, nu este nicio problema. Am gasit pe internet diferite tabele de masuratori si acolo ne incadram. Tensiunea o am buna, in jur de 10.
Multmesc de raspuns. O zi buna.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/