Cauta

Se poate lua antibiotice in sarcina?

essemona a intrebat pe 11.03.2010

Sunt insarcinata in 4 saptamani, am infectie urinara e coli si congestie pelviana(o raceala mai puternica)si dr. ginecolog mi-a dat sa iau ciprinol si urinex, dar dr de familie mi-a spus ca nu este indicat in sarcina. Poate afecta acest antibiotic?

5 raspunsuri

Denissa
a raspuns acum 10 ani

Buna,da se poate lua antibiotice in timpul sarcini doar la recomandarea medicului care iti supravegheaza sarcina pe tot parcursul sarcini. Daca iti sunt recomandate de un medic specialist care iti tine evolutia sarcini nu iti afecteaza sarcina si nu e nici o problema pentru bebele din burtica.

emylyutza_05
a raspuns acum 10 ani

Din cate stiu eu nu e voie nici un medicament eu m-am tratat cu ceai dar atentie ca nu toate sunt permise.

essemona
a raspuns acum 10 ani

Multumesc Denissa pt sfat, dr ginecolog nu este medicul meu, am fost doar la un control sa confirm sarcina dar inca nu se vede. I-am aratat testul de sarcina dr. dar nu a vrut sa confirme sarcina pe motiv ca a doua linie nu este la fel de rosie ca prima, dar este foarte vizibila. Azi dim am mai facut un test si a iesit perfect amandoua. Uitandu-ma pe reteta scrie ciprolen, e posibil sa fi incurcat farmacista medicamentele? Ciprinol si Ciprolen este unu si acelasi medicament?

carla
a raspuns acum 10 ani

Avand in vedere ca este vorba de infectie urinara, da poti lua antibiotice dar numai cu recomandarea medicului multe femei fac infectie urinara in timpu sarcinii asa ca stai linistita,sa ai o sarcina usoara.

Denissa
a raspuns acum 10 ani

Ma bucur ca ti-am fost de folos. Si eu am luat antibiotice in timpul sarcini la recomandarea ginecologului si acum am un bebe perfect sanatos si sunt o mamica fericita ceea ce iti doresc si tie la fel un bebe sanatos si o sarcina usoara.

Vezi intrebari din: