Cauta

Sarcina oprita din evolutie sau buton embrionar prea mic?

Anna a intrebat pe 13.02.2014

Buna ziua. Sunt insarcinata in 8-9 saptamani (cronologic). Ieri , am fost la al doilea control si mi s-au spus urmatoarele: sac ovular intrauterin corespunzator pentru 7 saptamani si 3 zile, sac vitalin prezent cu 0,31, buton embrionar vizibil cu CRL= 0,28 cm = 5 sapt si 6 zile - fara ACE.

Fara semne de decolare a sacului ovular. La diagnostic: sarcina cronologic 8-9 saptamani, clinic si ecografic 5-6 saptamani - oprita in evolutie?

Mentionez ca la 5-6 saptamani de sarcina am fost la control si era totul ok. Peste 5 zile trebuie sa revin la control. D-na doctor a spus ca pe atunci ar trebui sa se vada o oarecare diferenta - de crestere sau scadere in cazul in care sarcina este oprita din evolutie.

Va rog foarte mult imi puteti spune daca este oprita sau nu din evolutie, sau poate a fost gemelara si de aceea e mai mica sarcina decat ar trebui?

Acum 5 zile am gsit ceva pe hartia igienica. Sotul meu are dintr-o casnicie anterioara gemeni. Eu am mai avut o pierdere acum 3 ani si nu as vrea sa mai trec inca o data prin asa ceva. Orice veste pozitiva este bine venita. Dar, din pacate trebuie sa accept si daca este o veste negativa. Va rog mult sa-mi raspundeti la intrebare. Va multumesc anticipat.

1 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna ziua,

Exista sanse sa fie oprita din evolutie daca nu sunt diferente fata de ecografia anterioara.

Certitudinea o puteti avea repetand ecografia peste 1 saptamana sau efectuand un test din sange - beta hcg 2 dozari la interval de 48 de ore care va poate pune diagnosticul cert.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/