Cauta

Sarcina mica.

Iulia_27 a intrebat pe 30.05.2014

Buna ziua. Sunt insarcinata in 7 saptamani (ultimul cm 8 aprilie). Prima oara am fost la control la 5 saptamani, iar doctorul a spus ca e prea mic ca sa poata fi masurat, iar a doua oara am fost la 7 saptamani, iar doctorul a spus ca e mai mic cu o saptamana.

Pe eco scrie SSL 0,52cm GA 6w1d <3,0%. este cumva vorba de retard de crestere intrauterina?

Urmatorul control il voi avea pe 6 iunie. Va multumesc din suflet pentru orice parere si sfat

1 raspunsuri

Ariana
a raspuns acum 6 ani

In primul rand, felicitari pentru sarcina, cat de mica ar fi, asta inseamna ca, pana la urma, esti fertila, inciuda tuturor intrebarilor si nelamuririlor tale legate de ovulatie.

In al doilea rand, am si eu o sarcina cam cu risc (2 pierderi inainte), cred ca sunt cu o saptamana in urma ta, iar mie la un control de confirmare in saptamana 5-a, mi-a zis ca embrionul masura 4 mm, iar pe internet am citit ca ar trebui sa aiba 7 mm. Dar doctorita nu mi-a zis ca ar fi ceva in neregula.

Daca spui ca aveai probleme cu ovulatia, probabil ca ea s-a produs cu o saptamana mai tarziu decat te asteptai - in mod normal se produce cam la 10 zile de la ultima menstruatie, deci in cazul tau ar fi undeva pe 18 - 19 aprilie.

Numarand saptamanile de la data asta, bebe tau are in jur de 7 saptamani pe data de 6 iunie. Dar, saptamanile de sarcina nu sunt tot una cu varsta bebe-ului (pana la momentul implantarii nu exista bebe acolo, era doar un proces de pregatire a organismuli: menstruatie, ovulatie, apoi fecundarea si ulterior implantarea ovulului pe peretele uterului: acasta e momentul cand a inceput magia) asadar, vei fi in saptamana 9 de sarcina pe 6 iunie.
In concluzie: atata timp cat medicul tau spune ca este totul in regula, nu te ingrijora! Stresul nu ii face bine micutului.

Tine minte, abia pe 15 aprilie ai o saptamana de sarcina, apoi pe 16 o saptamana si o zi, etc. Asadar pe 6 iunie vei fi in saptamana a 9a, de fapt vei avea 8 saptamani si 3 zile. - iar bebe va fi de 6 saptamni si cateva zile, adica in saptamana a 7a.

Bineinteles, calculele sunt in functie de data de 8 aprilie cand a inceput menstruatia, iar realitatea din burtica ta poate sa difere putin, stii si tu din care motive.

Asadar, bebe tau nu are, conform datelor, retard de crestere.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/