Cauta

Rezultat anormal in Papanicolau. Este necesara analiza HPV/colposcopia?

Raluca a intrebat pe 28.04.2014

In luna ianuarie am facut analizele uzuale ginecologice inclusiv testul Papanicolau. Pana acum rezultatele testului erau foarte bune, anul acesta rezultatul este modificat. Dr. insista sa fac analiza pentru depistarea HPV si colposcopie. Este necesara? Mentionez ca am ramas insarcinata in luna februarie si asta mi-a spus cand am fost la primul control si i-am dus si rezultatele testului. Tot atunci mi-a spus ca rezultatul unei colposcopii poate fi irelevant pentru ca in sarcina colul se modifica.

3 raspunsuri

andreuk
a raspuns acum 6 ani

Deci, inteleg ca esti insarcinata. In mod normal nu prea e indicat sa se umble pe acolo decat daca este imperios necesar acel pap. Scrie, te rog mult rezultatul testului Papanicolau.

Raluca
a raspuns acum 6 ani

Buna Andreuk,. Pap-ul l-am facut inainte de a ramane insarcinata, acum sunt in 11 saptamana. rez. este: anomali ale celulelor epiteliale LGSIL. Ce ar putea fi?

andreuk
a raspuns acum 6 ani

Eu am fost in situatie similara cu a ta. Te sfatuiesc sa nu faci niciun pap si nicio colposcopie. Lasa sarcina sa decurga asa apoi dupa ce nasti astepti sa iti vina 3-4 menstruatii regulate, normale si abia dupa aceea iti recomand sa te investighezi mai amanuntit. Mie mi-a iesit la pap Hgsil, deci mai urat. Am ajuns insa la conizatie si maine implinesc o saptamana de la interventie. Insa, nu te sfatuiesc sa te zgandari momentan.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/