Cauta

Pot duce la final o sarcina, daca imi tratez cu medicamente fibromul care mi-a oprit prima sarcina din evolutie?

hodoroaba mirabela a intrebat pe 08.02.2014

Buna seara. Ma numesc Mirabela si acum vreo 10 zile am aflat ca sarcina mea s-a oprit din evolutie la 5 saptamani. Nu am niciun copil si imi doresc enorm unul deoarece am 31 ani. La prima ecografie mi s-a descoperit un fibrom (dar nu stiu exact de ce dimensiune este, doar ca nu este foarte mare, si mai am si uter retrovers), dar medicul ginecolog mi-a spus ca el ar fi cauza opririi din evolutie. Cand am fost la a doua ecografie (peste 2 sapt) mi s-a spus clar ca este sarcina oprita din evolutie iar a doua zi m-am prezentat sa mi se faca chiuretaj. Doctorul ginecolog mi-a spus sa revin la el dupa prima menstruatie sa vorbim despre un tratament pentru fibrom. Eu vreau sa stiu acum daca imi da un tratament medicamentos si poate reuseste sa imi micsoreze fibromul si dupa poate raman insarcinata. Exista riscul sa mi se intample din nou aceeasi problema? Eu sunt operata si de tiroida (extirpata total). Va rog din suflet daca imi puteti explica si mie toate riscurile deoarece nu mai vreau sa trec din nou peste aceasta grea experienta pentru ca nici avortul nu mi l-a putut face decat anesteziata total deoarece nu suport durerea - nici cand imi face ncontrol ginecologic si nici cand am contact sexual si nu stiu daca aceasta problema o am tot din cauza fibromului sau doar sunt eu mai firava si nu suport durerea. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

1 raspunsuri

Dr.Botezatu.Radu
a raspuns acum 6 ani

Buna seara,

Avortul in primul trimestru (sarcina oprita din evolutie) se datoreaza cel mai frecvent malformatiilor genetice incompatibile cu viata.

Este foarte putin probabil ca fibromul sa cauzeze avortul. Este important de stiut dimensiunea acestuia si pozitia (in cazul in care se afla in cavitatea endometriala poate aparea o eventuala problema de implantare).

Tratament medical pentru fibrom care este si dovedit ca ar avea efect nu exista. Sunt cateva tratamente experimentale, dar fara prea mari efecte.

Trebuie sa aveti in vedere ca pe timpul sarcinii dimensiunile fibromului pot creste, uneori chiar foarte mult, acest lucru putand conduce la pozitii anormale ale fatului in uter in apropierea termenului sau chiar nastere prematura.

Totusi, aceste lucruri nu interfereaza cu dezvoltarea intrauterina normala. Un alt lucru pe care trebuie sa il aveti dvs in vedere este sa consultati medicul endocrinolog pentru suplimentarea substitutiei tiroidiene (euthyrox) pe timpul sarcinii inca de la inceput. Numai bine.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/