Cauta

Monitorizarea miscarilor fetale in trimestrul 3 . Este normal ca bebelusul sa-si schimbe ritmul miscarilor intr-o directie descendenta?

Daniela1984 a intrebat pe 20.10.2016

Sunt in saptamana 29 de sarcina. La indicatia doctorului am inceput monitorizarea miscarilor bebelusului in urma cu 3-4 saptamani. Acum aprox 2 saptamani bebelusul era foarte activ, miscari puternice ce ma trezeau din somn. Dar de saptamana aceasta si-a schimbat total ritmul. Se misca in continuare zilnic, dar considerabil redus.Sunt la prima sarcina,nu stiu exact care e spatiul intre a subestima o situatie serioasa si a deveni usor paranoica la orice schimbare. Dupa saptamana in care s-a miscat foarte tare, am considerat ca de acum incolo intensitatea lor nu are cum decat sa avanseze. In acelasi timp stiu ca bebelusul creste mult in ultimul trimestru si incepe sa nu mai aibe atata spatiu liber in miscari bruste si individuale. E normal ca bebelusul sa aibe si perioade mai "linistite" in miscari ? Astept raspuns ! Multumesc !

1 raspunsuri

In trimestrul 3 ati intuit corect ca miscarile copilului, nu mai sunt asa ample, dar trebuie sa fie prezente zilnic si aveti deja posibilitatea sa il stimulati cu miscari pe burtica, sunete si trebuie sa reactioneze, chiar daca nu cu miscari puternice.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/