Cauta

Ma puteti ajuta sa interpretez un test torch?

oana a intrebat pe 10.07.2013

Mi-am facut testul torch, iar rezultatele sunt urmatoarele:

IgG-95.8 reactive
Cytomegalovirus IgM-0.32
Rubeola IgG -68.7
RubellaM-0.85 Nonreactive
Toxoplasmoza IgG-0.0 Nonreactive
Toxoplasmoza IgM-0.12 Nonreactive
Anti Herpes IgG 1+2-22.2 Pozitiv
Anti Herpes IgM 1+2-12.0 Negativ
Antigen Hbs-Elisa (ELISA) Nonreactiv
mentionez ca sunt insarcinata in 15 saptamani... va multumesc anticipat

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Rezultatele sunt bune. Arata ca aveti protectie in fata infectiilor CMV si rubella. Nu ati facut toxoplasmoza - este o boala produsa de un parazit care are in ciclul de reproducere pisica si care ajunge la om intamplator. Sursele de contaminare pentru noi sunt carnea nepreparata termic corespunzator (in sange, mici, gratar nepatruns), fructele si legumele nespalate si pisicile infectate. Trebuie sa va feriti sa faceti infectia in sarcina pentru ca poate afecta bebelusul. Ac anti Herpes simplex virus 1 si 2 presupun ca aveti (ca mai toata lumea) infectia latenta cu virusul herpetic. Acest virus sta in organism si se reactiveaza din cand in cand. Singura implicatie pe care o are pentru sarcina acum este ca o infectie genitala activa (adica cu leziuni genitale prezente) contraindica uneori nasterea pe cale vaginala. Aceste situatii sunt foarte rare. Antigenul hepatitei B este absent, ceea ce e bine. Va doresc succes cu sarcina!

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Din cate stiu eu valorile considerate normale depind la fiecare test in parte. Cand eram gravida in luna a 5-a sotul meu a facut pojar. Am asteptat cu sufletul la gura rezultatele si cand le-am primit am inceput sa ma "documentez" pe internet... am fost atat de distrusa... nimic nu m-a consolat, ajunsesem sa fiu convinsa ca nu facusem pojar (cu toate ca mama a spus ca din cate isi aminteste am facut la varste fragede), ca copilul e afectat de virusul herpetic, iar toxoplasmoza imi parea ca a iesit in valori prea mari (in copilarie am avut pisica ca animal de companie) etc.
Dupa 2 zile am ajuns la doctorita de familie ca sa imi "citeasca" rezultatele si marea bucurie a fost ca nu am pentru ce sa ma tem deoarece toti parametrii au iesit bine.
Mai bine ai rabdare pana ajungi la medic in felul acesta te scutesti de ganduri si griji aiurea.
Sarcina usoara!

niko
a raspuns acum 7 ani

Din cate vad valorile IgG pentru acesti virusi sunt pozitive, cu exceptia toxoplasmei (nu ai avut infectie cu acest virus pt ca IgG este negativ) ceea ce inseamna ca ai trecut prin infectie, iar valorile IgM sunt negative ceea ce este bine adica la momentul actual ai anticorpi pt bolile produse de virusii herpes, rubella citomegalovirus, toxoplasma. Totusi cel mai bine iti va explica medicul care iti urmareste sarcina. Sanatate multa!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/