Cauta

La testul Papanicolau mi-a iesit ca am candida. Aceasta infectie afecteaza fatul? Mentionez ca am 14 saptamani de sarcina.

ona32 a intrebat pe 26.05.2012

3 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 8 ani

Candida este un fung (ciuperca) care se intalneste la foarte multe femei gravide sau negravide. Nu va faceti griji, aceasta ciuperca nu afecteaza de obicei sarcina sub nicio forma daca sunteti o persoana sanatoasa si fara alte probleme medicale grave. Daca apar simptome (usturime, mancarimi, secretie abundenta) medicul dvs. va poate recomanda si un tratament local in a doua parte a sarcinii.

Alina Raluca
a raspuns acum 8 ani

Buna. Si eu am candida si sunt insarcinata in 9 saptamani, din cate am inteles de la dr. se poate tratata din saptamana a 12 de sarcina. Nu afecteaza fatul. Multa sanatate.

miriam
a raspuns acum 8 ani

Candida se poate trata si prin metode naturiste. Foloseste iaurt natural pe post de crema timp de 5-6 zile. Un iaurt iti foloseste pt 5-6 aplicari. De 2-3 ori pe zi te speli cu apa si sapun intim, usuci zona si aplici iaurtul. In loc de tampoane foloseste pansament steril. Eu am incercat tratamentul si functioneaza. Eu zic sa incerci cel putin pana cand vei putea folosi alt tip de tratament. Bafta si sarcina usoara! Aaa, mananca iaurt natural, evita dulciurile si painea!

Vezi intrebari din: