Cauta

Indemnizatie CCC2.

Dinica Ioana-Daniela a intrebat pe 07.12.2012

Dar ginerele meu nu poate solicita el sa intre in CCC pentru al doilea copil? Asa lucrurile ar fi mai simple. Totusi nu inteleg de ce cei de la primarie i-au spus ca nu are cum sa ia in acelasi timp bani si pentru cel de-al doilea copil? Sa inteleg ca cei 600 lei reprezinta de fapt o suma suplimentara acordata pe perioada suprapunerii celor doua nasteri, in situatia fiicei mele pana in momentul in care primul copil implineste 2 ani, urmand ca dupa aceasta perioada sa primeasca indemnizatia pentru cel de-al doilea copil? De asemenea nu s-a revenit la plata a 85% calculat la veniturile nete realizate pe ultimile 12 luni, de ce ia si acum tot 600 lei, eu stiu ca s-a aprobat modificarea incepand cu luna octombrie. Multumesc mult pentru ajutor.

3 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

A fost publicata in Monitorul Oficial noua reglementare prin care indemnizatia revine la 85% din veniturile nete realizate? Din cate stiu eu, se blocase undeva la Senat.

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Am cautat pe internet si am gasit ca a fost publicata. Legea nr. 166/2012 publicata in Monitorul oficial in Partea I, nr. 699, din data de 11 octombrie 2012. Legea intra in vigoare in 30 de zile de la publicare asta inseamna ca in noiembrie. In luna decembrie se primesc banii pentru noiembrie. Poate intra ginerele d-voastra in concediu de crestere a copilului, poate sa primeasca si indemnizatie daca a lucrat in ultimul an. Conditia este ca nu se poate sa figureze si ca angajat si ca persoana care primeste indemnizatie pentru crestere copil, adica nu poate sa se duca si la lucru si sa primeasca indemnizatie.

Dinica Ioana-Daniela
a raspuns acum 7 ani

Stiam si eu ca se blocase, dar a venit doamna ministru cu scuze si a spus ca se platesc drepturile incepand cu 01.10.2012 ca nu este vina doamnelor pentru aiureala creata, la primarie iau spus fetei ca nu poate ginerele sa intre ca vezi doamne iau bani pe ccc pentru copilul care are 1 an si 5 luni acum, cred ca nu sunt bine intentionati. Stim ca trebuie sa stea acasa daca intra in CCC pentru al doilea copil, nu are cum sa mearga si la munca si sa ia si indemnizatie.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/