Cauta

Gravida in 23 saptamani.

gorcea a intrebat pe 29.11.2012

Sunt insarcinata in 23 saptamani si de 3 zile mi-a iesit un hemoroid care ma doare foarte tare. Partea proasta e ca nici nu stiu la ce medic sa merg si imi e cam rusine sa sun si sa ii spun doctoritei mele ginecolog. Aveti poate vreun sfat pentru mine? Ce trebuie sa fac si daca e grav, sa merg totusi la un medic? Multumesc.

1 raspunsuri

aliginina
a raspuns acum 7 ani

Hemoroizii apar la multe femei in cursul sarcinii, de obicei, ca urmare a constipatiei. Incepe sa consumi mai multe lichide: supe, ceaiuri, apa, iaurturi, destul de eficient este susanul, prunele uscate, merele, fructele, in special.
Eu te sfatuiesc sa treci peste rusine pentru ca e vorba de sanatatea ta si a bebelusului, cere o parere din partea ginecologului sau a unui doctor proctolog. Daca si doctorita ta ginecolog a nascut, cel mai probabil a suferit si dumneaiei la un moment dat de hemoroizi. Ginecologul trebuie neaparat informat, pentru ca am auzit ca in anumite cazuri, datorita hemoroizilor, nasterea pe cale naturala este contraindicata. In orice caz, sa nu te duci la farmacie sa cumperi medicamentatie "dupa ureche"! Unele sunt contraindicate in sarcina.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/