Cauta

Fac tratament pentru boala pisiicii. Intre timp am aflat ca sunt insarcinata, este periculos tratamentul in sarcina? Il afecteaza pe fat?

Olga Statnic a intrebat pe 25.07.2016

10 raspunsuri

Daca e vorba de Toxoplasmoza poate afecta copilul, dar nu ai spus ce este exact si ce tratament iei!

Exista un ris de anomalii la fat in prezenta infectiei acute cu Toxoplasmoza si ramane decizia dumneavoastra daca pastrati sarcina sau nu!

Defectele pot fi depistate mai ales la ecografia de 22 de saptamani!

E greu sa dai un astfel de sfat pentru ca trebuie tinut cont si de varsta mamei, istoric si analizele actuale, de sansele obtinerii unei noi sarcini in cazul intreruperii acesteia.

Infectia in sine poate trece bariera placentei si sa determine anomalii de dezvoltare la copil indiferent de cum va evolua infectia la dumneavoastra!

Olga Statnic
a raspuns acum 4 ani

Da este vorba despre toxoplasmoza, am facut tratament 5 zile cu doramicini, oruniti si in a 5 zi de tratament am facut test si am depistat ca sunt insarcinata in 4 saptamani este un termen nu prea mare, dar as vrea sa stiu ce sa fac sa pastrez sarcina? Ce efecte negative poate avea fatul pe perioada sarcinii si dupa sarcina?

Olga Statnic
a raspuns acum 4 ani

Daca fac o ecografie acum la acest termen mic as putea afla riscurile si daca e bine bebele, sau totusi e mai bine sa fac intrerupere de sarcina in acest caz?

Olga Statnic
a raspuns acum 4 ani

Ce sfat imi puteti oferi ca specialist in domeniu in cazul meu, totusi, cum sa procedez sunt cam confuza nu stiu ce sa fac. Sa pastrez sarcina sau ar fi mai bine sa fac intrerupere ca sa nu ajung la diferite anomalii defecte etc.

Olga Statnic
a raspuns acum 4 ani

Am 13 zile de cand am terminat tratamentul pentru toxoplasmoza si azi am facut o analiza repetata. Este oare un termen normal pentru a vedea rezultatul si efectul tratamentului? Rezultatul este: suspect 60.4.

Olga Statnic
a raspuns acum 4 ani

Adica rezultatul cand am depistat ca sunt infectata cu toxoplasmoza era: pozitiv 91.1.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/