Cauta

Este posibil ca bebelusul sa aiba malformatii?Ajutati-ma, va rog mult.

lucinda a intrebat pe 04.02.2016

In saptamana 5-a aproximativ a6-a am efectuat doua radiografii craniene (mai exact la nas deoarece trebuia sa fac o operatie) in aceeasi zi, adica la una am stat orizontal si la alta vertical.

Nu am stiut de existenta sarcinii si nici nu mi s-a protejat abdomenul preventiv cum ar fi trebuit.

Sunt foarte ingrijorata si nu stiu daca bebele meu ar putea avea malformatii. Sper sa fie totul in regula, daca stiti ceva va rog din suflet sa ma ajutati sunt foarte ingrijorata.

La ecograf am mers lunar si medicul a spus ca este bine fetita, dar tot sunt ingrijorata. Va rog ajutati-ma daca stiti ceva!

6 raspunsuri

Daca stiti deja si sexul inseamna ca sarcina este oricum prea avansata pentru a o mai intrerupeti si daca s-a dezvoltat normal in primul trimestru inseamna ca ati scapat de emotiile cele mai mari.

Detalii mai multe despre dezvolatrea corecta o sa le aflati la ecografia de morfologie de la 22 saptamani!

Nu se mai pot face acum teste, dar dupa nastere corect ar fi sa il evaluati cat mai complet sa va asigurati ca este ok si structural si functional!

Sarcina corespunde cu menstra, deci erati in 5-6 saptamani de sarcina in momentul in care ati efectuat radiografia si nu exista nicio forma de radiografie care sa fie perfect sigura in sarcina dar daca pana acum copilul pare ecografic normal cel mai probabil va fi bine si dupa nastere dar nu exista nici un test cert, care sa va dea o garantie absoluta ca totul va fi normal nu numai la nastere, ci si in timp cu copilul!

lucinda
a raspuns acum 4 ani

Sunt in 34 de saptamani. Am fost lunar la ecograf si domnul ginecolog a spus ca este bine, insa tot am nelamuriri.

Mai pot face ceva teste sa aflu daca are malformatii? Stiu ca oricum este tarziu pentru a face intrerupere de sarcina, dar pentru linistea mea vreau sa stiu. Multumesc.

lucinda
a raspuns acum 4 ani

Ca sa ma intelegeti mai bine, ultima menstruatie am avut-o in 14 iunie 2015 iar pe 20 iulie 2015 am efectuat acea radiografie.

Eu nu știu exact cand am fost la ovulatie deoarece nu-mi venea menstruatia regulat (imi venea la 29 de zile alteori la 33 ).

Ma scuzati ca sunt insistenta, dar sunt ingrijorata. Pe internet am citit ca radiografiile facute in zona craniana, dentara, toracica, nu afecteaza copilul.

Acum nu stiu ce sa zic.

Ma puteti ajuta cu un sfat respectiv la datele ce le-am mentionat mai sus? Multumesc mult.

lucinda
a raspuns acum 4 ani

Va multumesc pentru raspunsul dvs.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/