Cauta

Doresc sa stiu cum trebuie sa procedeze mamicile insarcinate in sapt. 25-26, care intra in contact cu copii bolnavi de varicela!?

Domocos Tincuta a intrebat pe 01.12.2012

Baietelul meu are 3 ani si 2 luni si se pare ca are varicela (doctorita noastra nu l-a vazut, doar din ce i-am explicat eu la telefon) - primele bubite i-au iesit ieri, iar eu sunt insarcinata in sapt. 25-26 si nu stiu daca am avut sau nu varicela in copilarie. Medicul de familie m-a sfatuit sa-mi duc baiatul la bunici, insa nu stiu daca mai are rost, ei fiind si in alta localitate, iar eu fiind mereu in contact cu el, probabil pana acum am luat virusul daca e sa-l fi luat, nu? Multumesc aniticipat!

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Daca nu ati facut in copilarie, probabil ca l-ati luat. Copilul este contagios putin inainte de aparitia semnelor cutanate si pe perioada acestora. Cel mai probabil, sa fi ati avut in copilarie. Trebuie sa fiti atenta acum la dvs, daca apar vezicule cutanate, daca va simtiti ca la o gripa, inseamna ca faceti boala, deci nu aveti protectia, si trebuie sa mergeti la medic rapid. Varicela in sarcina este periculoasa si pentru fat, dar si pentru mama.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/